Terugblik op 2017 Kunst is Kunst

Wat is precies kunst? Met deze vraag heb ik me bezig gehouden de afgelopen tijd.
In de tijd dat William Etty kunstschilder was en zijn werken presenteerde, had men een andere kijk op wat precies kunst was, dan tegenwoordig. Hij schilderde in de tijd van de Romantiek. Wat is dan precies kunst?

Mijn vader heeft zich sinds begin jaren 60 van vorige eeuw ontwikkeld tot de kunstenaar die hij vandaag is.
Persoonlijk vind ik zijn werk geweldig. Niet alleen zijn laatste schilderijen, zeker ook de wat oudere. Zijn kunst heeft me gemotiveerd om ook te gaan schilderen. zijn passie voor de kunst, inspireert mij dagelijks.

Ik heb ook een mening over wat ik nou Kunst vind. Dat zie je terug in mijn schilderijen. Maar ook ik ben onderhevig aan de tijdsgeest en ik ontwikkel me ook. Hoe zal dat er uit zien over enige tijd?

In ieder geval vind ik wel overeenkomsten! Er is een ontwikkeling die herkenbaar is. Mijn beeld van kunst is eigenlijk net zoals bij muziek, een mooi muziekstuk kan je raken, dat heb ik nou ook met kunst. En je mag vernieuwen, verbeteren en veranderen, ik kijk zelf ook heel graag terug naar hoe het was.

Hier zijn voorbeelden van schilderijen van de familie Etty, van William, Joe en van mezelf. Van schilderijen uit de 17e eeuw van William Etty en onze schilderijen uit 2017…

 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.