About

Joe Etty-2018.
Al sinds mijn jonge jaren in Indonesië, ben ik geboeid door kunst. In 1963 op mijn 23ste ben ik de kunstopleiding gaan volgen in Utrecht bij het Kunstgenootschap Artibus en heb geleerd van kunstenaar Rien Goené. Later van 2007 tot en met 2010 heb ik privéles gehad van kunstenaars Bert Jonkers en Pierre Tatin.

Intussen ben ik al jaren gepensioneerd. Voorheen schilderde ik naast mijn werk, maar nu heb ik daar alle tijd voor. Ik schilder graag landschappen, bloemen en portretten op een impressionistische manier. Mijn inspiratie haal ik uit de kunst van Vincent van Gogh, Claude Monet en David Hockney. In mijn atelier in Nieuwegein ontwikkel ik mijn geheel eigen stijl.

Ik werk uitsluitend met kwaliteit verf en linnen. Standaard formaten maar ook op zelf opgespannen linnen doeken van grote tot zeer grote formaten. Het grootste werk tot nu toe is 4,5 meter lang en 2 meter hoog. Mijn favoriete medium is olieverf, hiermee pas ik verschillende schildertechnieken toe. Zoals fingerpainting, het gebruik van een paletmes, of direct vanuit de tube op het doek. Ik schilder op mijn favoriete muziek en breng dit ritme over op het kunstwerk.

Ik ben lid van Kunstenaars Centrum Nieuwegein, hier heb ik de mogelijkheid om mijn werk te exposeren. Ik ben 78 jaar oud en woonachtig in Nieuwegein.

Link Etsy shop

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *