About

Joe Etty-2018.

Joe Etty – Selamat jalan expo 2019

De liefde voor natuur is altijd al tot uiting gekomen in het werk van kunstenaar Joe Etty.
Geïnspireerd door kunstenaars als Vincent van Gogh, Claude Monet en David Hockney zijn er in de loop der jaren vele kunstwerken ontstaan. Zo is de tuin in Giverny van Monet ook door hem tot leven gekomen op het linnen.
Vervolgens is hij meer gaan inzoomen op de waterlelies zelf en zo is daarvan ook een serie schilderijen ontstaan. Geheel op eigen wijze heeft hij de waterlelies, bijna abstract, laten drijven op vijvers van olieverf. Op zoek naar harmonie in een schilderij dat geheel in balans is. Altijd in beweging, altijd verder ontwikkelen.

Joe Etty heeft in 2019 een nieuwe serie abstracte bloemen en bomen op linnen gezet, elk schilderij laat de lente naar binnen komen. De bloemen komen letterlijk van het doek af en stralen je vrolijk tegemoet. Kijk naar zijn kunstwerken en laat je fantasie je mee nemen naar een boomgaard met de mooiste fruitbomen in volle bloesem. Wandel op je gemak door een weide vol met de meest geurige bloemen onder de kleurige lentezon. Het is zelfs te verwachten dat nieuwsgierige bijen met fantasie de galerie binnen zullen vliegen, gelokt door de voorstelling van een prachtige bloemenzee.
Deze serie schilderijen zijn in juni van dit jaar tentoon gesteld in galerie Niek Waterbolk in het centrum van Utrecht.

Hij schildert het liefst elke dag, dat is zijn manier om een tegenwicht in het leven te vinden. Kunst geeft hem de nodige rust. Hij schept een kunstwerk zoals je een bonsai bewerkt. De olieverf wordt op het doek aangebracht met liefde, vaak lijkt het op boetseren met verf. Zijn schilderijen zijn inmiddels heel populair en vinden hun weg over de wereld.

Een stukje geschiedenis: al sinds zijn jonge jaren in Indonesië is hij geboeid door kunst.
In 1963 op zijn 23ste heeft hij de kunstopleiding gedaan bij het Kunstgenootschap Artibus in Utrecht en heeft geleerd van kunstenaar Rien Goené. Van 2007 tot en met 2010 heeft hij privé les gehad van kunstenaar Pierre Tatin. Tot heden is hij lid van Kunstenaars Centrum Nieuwegein.

De kunstwerken worden uitsluitend met kwaliteitsverf op Belgisch linnen gemaakt. Standaardformaten maar ook op zelf opgespannen doeken van grote tot zeer grote formaten. Het grootste werk tot nu toe is 4,5 meter lang en 2 meter hoog. Zijn favoriete medium is olieverf, hiermee past hij verschillende schildertechnieken toe. Zoals fingerpainting, het gebruik van een paletmes, of direct vanuit de tube op het doek. Hij creëert op zijn favoriete muziek en breng dit ritme over op het kunstwerk.

Recente exposities:

  • Galerie Niek Waterbolk te Utrecht – 2020
  • Galerie Niek Waterbolk te Utrecht – 2019
  • Landgoed Zonheuvel – Selamat Jalan expo 2019
  • Kunstenaarscentrum Nieuwegein – 2018
  • EMC Nieuwegein – 2018

Online affordable art shop Etsy www.etsy.com/shop/playartutrecht

Lees hier over Joe Etty in Art by Nature magazine

Instagram www.instagram.com/randyetty

Een stuk familie geschiedenis: Kunstschilder William Etty
https://www.royalacademy.org.uk/art-artists/name/william-etty-ra

Link Etsy shop

 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.